Een unieke Lapland vakantie is niet iets waar de meeste mensen aan denken bij het woord vakantie. Een Lapland vakantie is dan ook niet een bestemming waar je veel mensen over hoort. Een gemiste kans, want het land is ontzettend mooi en heeft erg veel te bieden. Voor mensen die dol zijn op de natuur en niet bang zijn van een beetje kou is daar reisbureau Xplore the North, by Nordic (https://www.xplorethenorth.nl.) Xplore the North is een reisbureau voor reizen naar allerlei bestemmingen in het hoge Noorden, namelijk naar:
  • Ijsland
  • Noorwegen
  • Lapland
  • Groenland
  • Finland
In de eerste drie landen kun je kiezen uit diverse bestemmingen en tijdstippen, je kunt dus je Lapland vakantie boeken wanneer je maar wil. Hou er wel rekening mee dat als je tijdens je Lapland vakantie perse het noorderlicht wilt spotten beter niet in de zomer kunt gaan. In de zomer spot je namelijk enkel de middernachtzon en is de kans op het verschijnen van het noorderlicht klein. Maar Lapland heeft nog meer te bieden dan enkel het noorderlicht, dus ook een Lapland vakantie in de zomer is een prachtige ervaring!

Een Lapland vakantie in de winter

Als je wel tegen een flinke portie kou kunt kun je ook in de winter een Lapland vakantie boeken. Dan ervaar je het authentieke Lapland en haar prachtige natuur in zijn puurste vorm. Je verblijft veelal in een echte lodge in de wildernis en combineert gave outdoor activiteiten met de allerbeste kans op het spotten van het noorderlicht. Veel mensen willen dat ooit in hun leven gezien hebben, en als je een Lapland vakantie in de winter (of zelfs in de herfst) boekt kun je dit achteraf vrijwel zeker van je bucketlist afstrepen. Naar Lapland gaan in de winter kan via Xplore the North op meerdere manieren. Je kunt diverse weekendverblijven boeken, maar ook rondreizen, luxe boutique hotels en zelfs huskytochten boeken. Voor iedereen biedt Xplore the North een unieke ervaring, de een wat actiever dan de ander, maar stuk voor stuk uniek en met zorg samengesteld. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om kerst in Lapland te vieren? Dat is nog eens wat anders dan het gebruikelijke etentje thuis met familie. Xplore the North regelt het allemaal voor je!

Expedities naar het hoge Noorden

Voor de echte diehards onder ons die een normale Lapland vakantie nog niet genoeg adrenaline vinden bevatten, biedt Xplore the North ook bijzondere expedities naar onder andere Pulka en Groenland. Deze expedities zijn fysiek zeer uitdagend en dus niet voor iedereen weggelegd. Als je fysiek niet zo sterk bent kun je dus beter een normale Lapland vakantie boeken bij Xplore the North. De expedities zijn echter wel unieke ervaringen dus als je de kans ziet zou ik zoiets zeker een keer ervaren. Je kunt ze boeken vanaf 8 dagen en de langste duurt 13 dagen. Een expeditie naar het hoge Noorden is een unieke once in a lifetime ervaring die zijn geld meer dan waard is. En als je hem boekt bij Xplore the North weet je zeker dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Fijne vakantie!