Heb je weleens gehoord van activerende begeleiding? Wanneer je in je leven te maken krijgt met een bepaalde beperking, fysiek of lichamelijk, dan zullen bepaalde zaken voor jou minder makkelijk zijn. Activerende begeleiding kan jou helpen om weer geactiveerd te worden bepaalde dingen te doen. Met andere woorden; je leert dingen die je door omstandigheden niet meer kon doen. Actief leren omgaan met bepaalde situaties kan je helpen om zelfstandiger te leven en dat is iets waar mensen die een beperking hebben naar streven. Het is een belangrijke wens die veel mensen hebben en het kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren wanneer je zelfstandiger bent. Activerende begeleiding kan zowel individueel of in groepsverband plaatsvinden. Activerende begeleiding mag niet worden verward met ondersteunende begeleiding. Bij laatst genoemde gaat het namelijk om een heel ander type hulp waarbij de patiënt niet wordt gestimuleerd om bepaalde dingen zelf te doen maar waarbij de patiënt juist hulp krijgt bij de dingen die hij of zij niet meer zelf kan. Het activeren van de patiënt door langzaam aan weer dingen zelf te doen is een hele andere benadering die veel voordelen heeft. Veel patiënten geven te kennen dat ze door activerende begeleiding veel dingen leerden die ze dachten nooit meer te zouden kunnen en dat was een enorm groot voordeel en maakt mensen ontzettend blij. Activerende begeleiding is dan ook een ontzettend positieve therapie waar mensen ontzettend blij mee zijn. Welke mensen zijn gebaat bij activerende therapie? Aan wie moet je bijvoorbeeld denken? Dat is een goede vraag waar ik je graag het antwoord op geef. Je komt in aanmerking voor activerende therapie:

  • Na een operatie
  • Na een ongeluk
  • Voor mensen met een beperking

Activerende begeleiding; weer zelfstandig leven

De meeste mensen die door omstandigheden beperkt raken in hun vrijheid zullen te kennen geven dat het onvermogen bepaalde zaken niet meer te kunnen doen, het grootste obstakel vormde. Het is lastig om te leven als je bepaalde dingen niet kunt doen die voor anderen heel vanzelfsprekend zijn. Het beperkt je enorm in je vrijheid en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Daarnaast is het ook van groot belang om te weten dat bepaalde zaken zeker aan te leren zijn. Je zult je verbazen over de resultaten die je met activerende therapie kunt bereiken en de mate waarin de levens van mensen verbetert.

Neem eens contact op via ewropsycho.com/activerende-begeleiding/

Ben je geïnteresseerd in activerende begeleiding? Dan is het zeker een idee om contact op te nemen met ewropsycho. Ga naar de website en ontdek zelf wat de mogelijkheden zijn. Leren om weer zelfstandig dingen te doen is ontzettend goed voor je zelfvertrouwen en je algehele welzijn. Veel mensen verbazen zich over de mogelijkheden die er zijn om toch, ondanks bepaalde beperkingen dingen zelf te doen. Het is voor iedereen anders wat voor soort activerende begeleiding nodig is, want iedereen zit weer anders in elkaar en je wilt graag kiezen voor begeleiding die bij je past en die maakt dat jij je beter voelt en weer meer dingen zelf kunt doen. Jouw potentie benutten, met je beperking, kan je stimuleren om jouw gezonde grenzen op te zoeken en deze verder te verleggen. Dat is ontzettend belangrijk als je meer vrijheid wilt hebben en ervaren. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor activerende begeleiding en dat is een goede zaak. Het re-integratie proces moet goed begeleid worden en op een manier die bij je past. Alleen op die manier kun je grote stappen zetten naar een meer zelfstandig bestaan.